Toneel

TIR ARTHUR met WARRE BORGMANS en BO SPAENC

Arthur Van Hooylandt (Warre Borgmans) baat op de kermis de schietbarak ‘Tir Arthur’ uit. Hij is het gewoon dat er van alle kanten op hem wordt geschoten. Hij incasseert en blijft incasseren. Tot het hem te veel wordt. Dan schiet hij terug. Figuurlijk, maar ook letterlijk. ‘Tir Arthur’ is een bloedernstig stuk waarin, juist daarom, kolossaal veel gelachen wordt. ‘Tir Arthur’ baadt in uitbundige en nostalgische kermismuziek, maar evengoed in duistere tonen van de film noir. 

 Bo Spaenc maakt een strak compositiekader, mét ruimte voor improvisatie. Samen met Johan Vandendriesche ondersteunen, ontregelen en overdonderen ze Warre Borgmans én het publiek.

Wanneer: woensdag 15 november 23 om 20.30 uur.

Waar: Mark Liebrecht Schouwburg te Mortsel.

Tickets aan 20 € .

Reserveren bij beacarsauw@hotmail.com of 0486/578341 

Na reservatie krijg je het rekeningnr waarop gestort mag worden.

BADJE VOL MET STROOP met GUGA BAUL en JONAS VAN THIELEN 

           Guga Baul en Jonas Van Thielen brengen een ode aan hun helden. Allebei zijn ze kinderen van het jaar 1986 en ze nemen je mee op een heerlijke trip naar de beste Vlaamse fictie van de jaren ’80 en ’90.

Spilfiguur van hun verhaal is de Vlaamse oppergod van de comedy, onsterfelijk als Hector en Koko Flanel: Urbanus. De reis brengt hen verder naar Postbus X, Kulderzipken, FC De Kampioenen, De Droomfabriek … alles wat die twee decennia kleur heeft gegeven moet worden doorgegeven aan het nageslacht, mijn gedacht!

Guga en Jonas hebben zo vaak naar die series en films gekeken dat ze verbanden en verborgen verhalen ontdekten over de acteurs. Zelfs als je nog nooit van een reeks gehoord hebt, of nog niet geboren was toen het werd uitgezonden, word je meegesleept in hun aanstekelijk enthousiasme en fijne humor.

Badje vol met stroop is een wonderlijk verhaal over Vlaamse fictie klassiekers, voor 8 tot 88 jaar.

 Wanneer: Donderdag 21 december om 20.30 uur. 

Waar: Mark Liebrecht Schouwburg te Mortsel.

 Tickets aan 20 €. 

 Reserveren bij beacarsauw@hotmail.com of 0486/578341.

 

MIA KERMIS (verteltheater met poppen)

met Stefanie Claes/ productie van Lucinda Ra

Vlakbij het vroegere huis van Stefanie Claes is een vondelingenschuif, een plek die haar mateloos fascineert. In oude stadsarchieven wordt een vondeling beschouwd als iemand zonder verleden. Maar iedereen komt toch ergens vandaan? De namen werden geïnspireerd op de omstandigheden waarin de kinderen werden gevonden: van Marie Orgie en Engelbertus Dorstig tot Maria Ijsrol en Anne Theresia Kermis.

Het beeld van een pasgeboren kind zonder aantoonbare wortels is het begin van een voor Stefanie belangrijk verhaal. Welke betekenis heeft een verleden voor je heden en je toekomst? Mia Kermis is een ode aan alle vondelingen die ooit hebben geleefd en aan de verbeelding en de nieuwsgierigheid naar onze oorsprong. Stefanie creëert in Mia Kermis een unieke beeldende taal zonder woorden waarmee ze het verhaal vertelt van een kind dat op zoek gaat naar haar eigen begin om zo te kunnen (op)groeien. Het resultaat is een intieme miniatuurvoorstelling voor volwassenen waarbij kinderen vanaf 10 jaar ook welkom zijn.

 Wanneer: zaterdag 9 maart 2024 om 20.15 uur.

Waar: Kaleidoscoop te Mortsel. 

Tickets aan 18 € (groepstarief).

Reserveren bij beacarsauw@hotmail.com of 0486/578341.