GOSA

GOSA is de grootouders- en seniorenactie van de gezinsbond.

De GOSA van de 3 regio’s in en rond Antwerpen richten samen ongeveer maandelijks een activiteit in, speciaal bedoeld voor senioren. Alle leden van onze afdeling in Hove kunnen hier individueel of met vrienden aan deelnemen.

Programma voor het voorjaar 2024:

Zaterdag 22 juni: Daguitstap:  naar Viroinval:  Sporen naar het verleden

Programma:
09.30 uur Onthaal in taverne Le Point Bar te Nismes met koffie/thee en 1 croissant
10.30 uur Bezoek aan de Fondry des Chiens te Nismes met het toeristisch wegtreintje (max. 60 pers.) Gedurende een onvergetelijke rit van een uur, ontdekt u het mooie dorp Nismes gelegen
tussen de kalkheuvels van de Abannets en de Mousty. Deze heuvels zijn doorspekt met paleokuilen zoals de Fondry des Chiens die we van nabij zullen bekijken. Ze zijn uniek in België.
11.45 uur Middagmaal in restaurant Le Melrose te Nismes
Menu : Crème de brocolis
Filet de dinde archiduc et ses garnitures
Profiteroles au chocolat (dranken niet inbegrepen)
14.20 uur Ritje met de stoomtrein of autorail van Mariembourg naar Treignes Op één van de merkwaardigste museumspoorlijnen van Europa, te midden van een wondermooi landschap, brengt de stoomtrein u terug naar de goede oude tijd.
15.00 uur Bezoek aan het Stoomtreinmuseum te Treignes Dit museum stelt een indrukwekkende verzameling aan spoorwegmateriaal tentoon zoals stoom-, diesel-, en elektrische locomotieven. De uitstalramen zijn gevuld met reizigersmateriaal van over gans de wereld. De oudste locomotief dateert uit 1894! Met een audiogids in de hand kom je alles te weten over dit fantastisch spoorwegverleden.
16.00 uur Korte wandeling te Vierves of Viroinval Vierves behoort tot één der mooiste dorpjes van Wallonië. De authentieke kalkstenen huisjes, een mooi dorpsplein en een statig kasteel uit de 14de eeuw liggen aan de basis van deze onderscheiding. Te Treignes daarentegen trekt de neogotische kerk onze aandacht.
17.30 uur Avondmaal in Café de la Place te Vierves In dit plaatselijk en gezellig restaurant kan men genieten van een brood-plank met o.a. artisanale kaas en paté. (dranken niet inbegrepen)

Deelnameprijs: €80 voor leden – €90 voor niet-leden. Begeleiding door een Nederlandstalige gids gedurende de ganse dag.

Inschrijven: vanaf 3 januari 2024 eerst tel. of mail naar Rik & Gerda Echelpoels 03/295 61 05 – 0495/67 25 45 of mail naar gezinsbond.ekeren@telenet.be. Vervolgens het verschuldigde bedrag storten op rek. BE54-7310-2207-9797 van Gezinsbond Gosa, met vermelding : ‘Reis + uw opstapplaats (Schoten of Deurne)’.

Vertrek: stipt om 7.00 uur Schoten, hoek Bredabaan/ Horstsebaan kant Pizza Hut (winkelcentrum Carrefour) om 7.15 uur Deurne Z, St Jozefkerk, Boekenberglei 217.

Annulatie: In geval van annulatie worden er kosten aangerekend (buiten de restaurantkosten):